CESARET

Hayat minik bir bebeğin ilk nefesiyle ve belki her nefesiyle defalarca mucizesine inandığımız, alınan her kötü haberle umutların üstünü toprakla örttüren…
  Belli bir yaşa gelinince başlar anlamlandırma çabası; yaşımıza bakmadan büyük cümleler kurarız. Bizden öncekiler de uzaktan bakıp gülerler kendilerinin kurduğu o büyük cümleleri çoktan unutmuş bir şekilde. Hata yapma zamanı gelince biz de hatalar yapmaya başlarız dünyada ilk kez biz yapmışız gibi utanarak. Hissetmeye başladığımızda ya da hislerimizin farkına varır olduğumuzda tecrübeli kimseler buna’’ başta kavak yelleri dönemi’’ de der hayat dahadır artık bizim için. Daha güzel, daha zor , daha acı , daha eğlenceli , daha kolay , daha ….
     İşte bu dönemlerin sonunda önemli bir seçim bizi beklemektedir; hani şu kahve fallarında sıkça çıkan yol ayrımı. Biz o yol ayrımında nereye gitmemiz gerektiğini düşünürken birileri kulağımıza hayal etmeyi bırak ,ayaklarını yere sağlam bas, önünü göreceğin işler yap ,şu okulu okudun, buraya başvur şu maaşı al, şu taksite gir ….  demeye baş ve içimizde o taaa seksek oynanan zamanlardan kalma ses de; hayal ettin der yıllarca hayal ettin bir tek hayat var ve bu hayat senin. Hani annen demişti ya ne olursan ol en iyisi ol diye eğer hayalin olmazsan o korkunç adamlara ve kadınlara benzeyeceksin. Her sabah gitmek istemediğin iş; akşam olsun diye saatleri sayan bir insan. Yapma! Bırak kalbine cesaretsizliği fısıldayanları dinlemeyi onlar başaramadıkları için inanmazlar hayallere. Ama sorana büyüdüm artık gerçeklerin peşindeyim derler sakın inanma onlar korkak ve mutsuz insanlar sen yoluna hayaline kendine doğru hareket et .
       İşte bu ayrımda sadece kendi istediği hayal ettiği zorlandığı, düştüğü,yorulduğu ama hep istediği işi yapan insanlardır mutluluğu, mutsuzluğu, şenliği, aşkı kısacası hayatı anlamlandırabilenler. Onlar şarkı söyler mesela sen daha anne bile diyemezken ve sen o şarkıyla ilk aşkını düşünürsün. onlar film yapar mesela annen ve baban ilk kez okuldan kaçıp o filmde el ele tutuşur sen en büyük acı zannettiğin ilk aşk acınla birlikte göz yaşlarınla izlersin. onlar mucit olur mesela ve sen onların mucizesiyle doğmamış bebeğinin kulaklarını bile görürsün.
      Hayatı onlar şekillendirir.
     İşte o yüzden hayat cesur olanı sever
     çünkü cesareti olan hayatı hayatını sevebilir .     

Yorumlar

Popüler Yayınlar