MOR 'A İNAT BİR PEMBEYLE

  Kadın olmak ..
  Dünyaya kadın olarak gelmek ve avrupanın en güçlü kadınları arasına giren gülerlerin ve köyünün son çitinden ibaret sandığı küçük dünyasında ömür geçiren ünzilelerin bir arada yaşadığı bir ülke de kadın olmak.
    Dünyayı kadınlar yönetseydi çok farlı olurdu söylemleri dolaşadursun insan olmak için savaş veren kadınlar önce insan oldukları kabul edilsin istiyorlar. Bacak arasına sıkışmasın  varlıkları yaşama çocuk doğurmak dışında başka bir noktadan da dahil olabilsinler istiyorlar. Ataerkildik biz hep diyenler atalarını kadınların doğurduğunu unutmasınlar , kadını yerini dine dayandıranlar cennet anaların ayakları altındadır sözünü ezber etsinler istiyorlar.
  Eğitim alma hakkına sahip olabilmiş şanslıları eşit yaklaşımlar istiyorlar. Bir kadın hakim yanlış karar verdiğinde suç dilekçesinde kadınlığından kısa etek giydiğinden tabiri caizse hafif meşrep olduğundan bahsedilmesin kanunlar baz alınarak yanlışı araştırılsın istiyor. Kadını her konumda sadece bedeninden ibaret gören erkek kendinden aklıllı kadın karşısında yumruğunu sıkmasın istiyorlar. Avukat koca doktor karısını hastanelik etti diye haberi sunan kadın sunucunun gözündeki bir kere daha yenilmişlik fark edilsin istiyorlar. Erkeğin onayı olmadan yaşamazmış gibi düşünülen kızlar babalarının sert bakışları ve yumruklarından kurtulma düşüyle genç yaşta başka bir erkeğin yumruklarıyla tanışıp otuz yaşında belleri bükülmesin istiyorlar. Elinin hamuruyla karışmak istiyorlar hayata kadın gibi olarak ve erkek kadar saygı duyularak. Hayat hakkı elinden alınan kadın mutfağından çıkabilsin önünü kesen erkekler yoldan çekilince eline  kalemi alan kadın edebiyata herşeye inat pembe bir köşe taşı iliştirsin, paletinde boyalarıyla huzura güvene özgürlüğe maviye kırmızıya sarıya resimler yapabilsinler istiyorlar.
    Arzuları  için canları dişlerine takarak  çalışıyorlar ve herşeyi nasıl da yapabileceklerini göstere göstere ilerliyorlar yollarında ses mühendisi de oluyorlar söz de yazıyorlar şarkı söyleyip kalp ameliyatları da gerçekleştiriyorlar; kırmızı ojeli ellerin makeleler yazabildiğini de kanıtlıyorlar ve tüm bunları yapabilenler bir elin parmakları kadar olmaktan çıksın, tüm hem cinsleriyle birlikte yürüsün istiyorlar yollarında. Taki erkek-kadın düşüncesi silinip doğrular, yanlışlar ; herhangi başarı ya da başarısızlık bel altınındaki farklılıktan kaynaklanan  yorumlarla değil yetenek zeka ve insanlıkla tartışılacak zamana gelene kadar.
   Onlar kararlı ve emin adımlarla kendilerinin de dahil olduğu bir dünya yaratmaya çalışıyorlar ellerinin hamuruyla. Erkeklerin iktidar kavgalarından sıyrılmış, umuda ve yarına dönük ülkeler yaratıp o ülkelere güzel çocuklar doğurmak için. Ünzileler , firuzeler ,arzular ,  hacerler ,fatmalar , defneler , berfinler ,demetler , fadimeler  ..... ve tüm kadınlar adına
                                                                                               

Yorumlar

Popüler Yayınlar