YOL ARKADAŞI

Bir yolda yürümenin hazzı güzeldir -çoğu zaman -
Bir hedef, varılacak bir yer vardır ve tüm yorgunluk da  o hedefe doğrudur. 
Ya da  o kadar değerlidir ki o an, o yolda olmanın nereye varacağını önemsemeden yürümenin hazzını yaşar insan.
 Lakin seçilen yolda yalnız olmak ağırlaştırır insanı, adımlar seyrekleşir, güçsüzleşir. 
  Bu yüzden yol arkadaşlığı da elzemdir. 
  Boş bir sıfatlandırma çabası değildir yol arkadaşım tanımlaması. Birine yol arkadaşım demek, o yolda her adımın daha güvenilir atılabilmesi demek , yorulunca hadi diye fısıldayacak sese sahip olmak , düşünce birinin elden tutacağını bilmek demek .
 Bazılarımız  için aşk yola arkadaşlık eder. Aşkla adamların ya da kadınların elinden tutup yol arkadaşlığı yapmayı becerebilirler. Sadece bedenlerini, aşkı, dokunmayı, kokularını paylaşmakla kalmaz korkuları da paylaşabilirler , el ele yürüyebilirler bir yolda.
  Bazılarımızın -ki çok çok önemlidir- bir dosttur elinden tutan, güvenilir olan. 
 Her ne olursa olsun orada duran kalk, ağla ama vazgeçme haydi devam et diyen.
 Bazen annemizdir; bizi hayallerimizi, kendi egosundan sıyırabilmiş isteklerimiz için tüm ruhu ve bedeni ile siper olmuş bir anne, ya da kocaman bir baba.
  Bazen de yol arkadaşlarımızı biz seçeriz, seçilen hiç farkında olmaz, kimin elinden tuttuğunu bilmez kime umut olduğunu kimin taze kalbine- yaştan bağımsız umudun telaşın heyecanın tazeliği bahsi geçen tazelik - hadi başarabilirsin diye fısıldadığını hiç bilmez  . Birine yoldaşlık yaptığının  farkında da değildir zaten. Uzaktan bakarsın ona ,tanırsın tek kelam etmeden, bilirsin acısını , mimiklerinin lisanına hakim olursun.
   Bazense herkesin tanıdığı herkesle paylaşmak zorunda kaldığın yarenler tutar ruhunun bir köşesinden, Turgut Uyar sevgim acıyor dedikçe güç bulursun onun dizesinde sanki dizinde teselli ediliyormuşcasına. 
Yaşamak dediğin şakaya gelmez dedikçe Nazım bir kendine gelirsin bir toparlanırsın bir şeyler yapmalıyım yoluma devam etmeliyim o yol insanlığa çıkmalı dersin.
  
   Sözün özü bir yol arkadaşı olmalı insanın. 
   Yaşı kaç olursa olsun üstelik.
   Hayata rağmen, hayat için, nefes almaya devam edebilmek için yeniden diyebilmek için elinden tutacak bir yol arkadaşı ...

Çünkü yaşamak ciddi iştir şakaya gelmez ...


Yorumlar

Popüler Yayınlar