BAĞIMLILIKTIR SEVGİ

  Sevgi bağımlılık yapar ama zararsızdır; yani kısmen .. Sevginin sahibi-ki her zaman aşk değildir o sahip-her daim merak edilendir.Adına sevinçler dilenir, hayatında yolunda taş olmasın diye dualar edilir. Sevmek en yeşilinden bir insan halidir . Kanla, adla bağlanmadığın; ruhunla,umudunla bağladığın bir iyi olma iyi kılma halidir.    
   Değerlidir ;yormamak ,kırmamak ,elde etmiş olmanın rehavetine kapılmamayı gerektirir.
  Sevmek mutluluğa yakın olmaktır, yalnızlıkta dahi ''içimde bir yerlerde ruhum kaybolmaz kaybedersem o - sevilen kişi dediğim gibi her daim aşk değildir- bulur izin vermez kaybolmama '' diyebilmenin huzurudur. Bana sorarsanız sevmek zaruri bir bağımlılıktır. Bireysellik nutukları atılırken etrafta , güvensizliği haklı çıkarmak için paranoyalar üretilirken ; herkes herkes tarafından kandırılmaya, ihanete ,yok sayılmaya bu kadar hazır beklerken tüm bu savaşın ortasında birine ya da birilerine kalbini ,evini , sofranı açabilmek de cesurların işidir. Kaybetmeye rağmen denemeyi seçebilmek , bir gün vazgeçerse diye düşünüp, hep gizli bir konrtolle yaşamadan tamamen kendini bırakmak bir ilişki türüne cesaret ister; ama yapabildi mi insan işte o zaman başkalarından daha farklı olduğunu bilir, görür, yaşar. 
    Gerçek bir yaşamın içinde en gizli göz yaşlarına tanık olur sevilen, dost olur, umut olur, dün oldukça bugüne daha sıkı oturur ve tüm kalbiyle yarın da olsun ister.Güvendir sevmek,
   Güvenin hayata ..
   Gerçekten sevmeye cesaret edecek kadar sevebilirseniz sevmeyi; hayat daha çekilebilir bir hal alacaktır.
   Çok acı çekebilirsiniz ,hayatınız çıkmaza girebilir, sevdiğiniz her kimse yokluğuyla nefesinizi kesebilir kabul ediyorum.
   Ama biz olabildiğin biri yoksa ömründe, çok şey kaybediyorsundur bu da biline ... :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar