GEÇMİŞ

Bazı anıları dondurup saklamak istiyorum tek bir anını bile unutmadan, tüm mimikler kahkahalar ve sözcükleriyle...
    Çokça hayal kurduğumuz dönemler vardır. Aslında uzun bir bekleyiş zamanlarıdır o günler. Beklenen gelsin isteriz gelmedikçe hayallerimizde yaşarız ve tanıdık oluruz ona geldiğinde tanışmışlığın verdiği rahatlıkla uyum sağlar akarız ömrün içine...
   Yıllar önce henüz büyümeye başlamaya bile başlamamışken el ele tutuşan dört kızdık hepimizin ağzından dökülen farklı kelimeleri kalbini çarptıran farklı hayalleri vardı.Biz sınanmayı beklerken ,hayat aktı bazı sonuçlar yolladılar bize kazandığımızı ya da kaybettiğimizi yazan ; ama sınanmalar bitmedi - ki hayat bu değil mi ; bitimsiz bir sınanma hali..
    Şimdi ömrün en hızlı geçen ve o ömrü şekillendiren , en çok değiştiğimiz en çok değiştirdiğimiz yıllarındayız . Farklı yollardan yürüyüyoruz ,aynı duraklarda buluşmalar ayarlayarak. Farklı ellerden de tutuyoruz, çok uzun zaman sessiz ,sözsüz, uzak kalabiliyoruz birbirimize.
 Ama bazı şeyler değişmiyor; o an geldiğinde sen beklerken çaldığın kapının önünde, kapının ardından çıkan geçmişiyle kocaman bir kalp oluyor. Benzerliği, uyumsuzluğu , aynılıkları ve farklılıkları sorgulamadığın; kocaman ortak bir geçmişte ve hissettiğin gerçek bir sevginin tam ortasına düşüyorsun.
      Bugününden uzaklaştığını fark etsen de , onun neşesine tıpkı yıllar önceki halinle eşlik ettiğini , uzaktan onun başarısına baktığında gözlerinin kalbinin dolduğunu ,kızmalarının ve sevmelerinin gerçekliğini fark ediyorsun.
        Elindeki anahtarlarla kapısını açtığın ev tuhaf ,farklı,bir güven veriyor . ..

                                                 ****
    Hayaller kuruyoruz olmasını istediğimiz , olmak istediğimiz adam ve kadın olduğumuz o büyük güne bir an önce gelmek istiyoruz , ve o gün geldiğinde bir an- süresinin önemli olmadığı bir zaman diliminde - geçmiş konuyor kucağımıza ; bak oldu ve sen yalnız değildin yolunda , ben hep vardım yoluna çıkmasam da seni her daim takip ettim demek için ...
       
    

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar