YAZ GÜNLERİ

 Yaz en civelek mevsim diyebilirim sanırım . Baharın o yumuşak sakin herkesi kucaklayan huzurlu halini büyülü vaatlerle elinden alan beklenilen bir mevsim yaz. Cilvesi ile her kış özlenen bakışlar attırır yazdan kalma fotoğraflara. ah gelsin ah gelsin derken tatilin sakinliğinin kucağına kendini atmayı bekler  çoğu(muz). Önce üstümüze yük olan giysileri atmaya başlarız büyük bir zevkle. Renkler de pek yakışır kendisine yazın.
     Sonra içimiz ısınmaya başlar ruhumuz dinginleşir bir bitirme telaşı gelir bedene bitsin de gidelim demeye başlarız. Denize , ormana ,aileye , eve , huzura ...
    Balkonlara atılır plastik masalar karpuz seçme üzerine kısa dersler verir babalar çömezlere. Kavun domates koklanır ve ne de güzeldir taze domates kokusu ne kadar yazdır bazı kokular. 
     Ama işte cilveli yaz bu çabuk sıkılır ilgiden verdiği huzuru sıcağıyla dengelemeye çalışırcasına yakar bazen adamı. Ter damlarken alından bedene gece ile kol kola girmeye hazırlanır yaz. Yaz ve iyi anlaşır gece yaşamın bu dönemlerinde. 
     Sonra ... Sonra yakar bazılarımızı güneş bazılarımızı kalmak bazılarımızı gitmek bazılarımızı öğrenmek biz fark etmesek de hayat devam eder mevsim yaz olsa dahi. Ölüm de, hastalık da , yara da ,hüzün de devam eder... Hayat devam ederken kaybetmişken ,kazanmışken, yorulmuşken , umut etmişken, yok saymışken yaz usul usul gider ...    

   ***
...
yazın bittiği her yerde söylenir
söyleyenler inanır gerçekten birşeylerin bittiğine
yaz biter
eskir geceler, serin hüzünlü
yeni mevsime hazırlık ömrün teğel yerleri

...        
                         (Murathan Mungan\yaz bitti 'den)

Yorumlar

Popüler Yayınlar