KADIN

Her kadın aynı klişenin ağlarına düşüyor mu gerçekten yoksa ben çok zayıf biri miyim diye kafam karıştıkça aklım elim saçıma gidiyor.- Hayatımdaki karmaşayı çözemediğimde saçlarımı kessem o basit makas darbesi ile ikiye ayrılan saçın yere düşen kullanılmayan o kısmını kurtulmak istediğim sıkıntı olarak mı düşünmekteyim acaba ?- Birde bu malum ve pek meşhur sıkıntı durumu var erkek arkadaşlarımla her bir araya geliş onların sakin ve son derece basit hayatlarına duyduğum gıpta ile noktalanıyor . Nasıl da netler her şey onlar için ne kadar basit. Aşkta, işte, okulda, yaşamda hep bir karmaşanın, iç dinlemenin, yalnızlığın, sinirin öfkenin zaman zaman nefretin içindeki kadın yorulurken onlar yaşıyor;  zaten o yüzden kadınlar da erken ölüyormuş öyle dedi içlerinden biri.
   Aşkını yaşayamayan kıskanç kadın , yaşadığını paylaşamayan kendini yalnızlığa bırakmış korkak kadın, ilişkisini yürütmeye çalışan sabırlı kadın , güzel olma derdindeki kaybolmuş kadın ... Bir çok kadın o kadar çok şey düşünüyor ki erkeklerin bu sakin ve tek boyutlu yaşamlarına özenip kuaför yolunu tutuyor sanırım.
  Mesela bir akşam bir yemek sofrasında çok iyi tanıdığını düşündüğün erkeklerden biri senin son derece basit kurgulanmamış cümlen karşısında son derece basit ve kurgulanmamış bir biçimde '' 1000 yıl düşünsem aklıma gelmezdi bunu söylemek işte bu yüzden hep bir gerginlik hep bir hesabınız var hayatla'' deyiveriyor. Sen zaten binlerce karmaşık denklemin içinde debelenirken ve kafanın içindeki sesi duyabilecek kadar yalnız kalmışken işte tam o anda elin saçlarına gidiyor farkına varmadan ve ardından o malum cümle SAÇLARIMI MI KESTİRSEM ACABA ? ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar