HEPİMİZİN KUTLU OLSUN

      Kadın olmak zordur beyler .
   Bir kere hayatınızı ikiye böler toplum ‘’kızkene’’  diye cümleler kurar kadınlar geçmişine döndüğünde; sanki kadın olduktan sonra –bu mertebe de bir çeşit aşağılamadır - başka bir türe dönüşmüş gibi davranmaya zorlanır, alışmıştır da sorgulamaktan vazgeçer. Doğuracaktır, eğlendirecektir,temizleyecektir, hesap defterleri de olsa, acil hastaları da o her zaman evdeki bir kap yemeği düşünecektir.
   Sonra bir akşam televizyonun karşısındayken bir günde gerçekleşen beş kadın cinayeti haberiyle sarsılacaktır. Sadece kadın olduğu için, karşısındaki adamı istemediği için öldürülmüş kadınlara ağlayacaktır. Oradan oturup kadınlar gününde güller alalım güller satalım diye düşünmekten bir vazgeçseniz… 
Biz kadınız anneleriniziz biz yoksak sizde yoksunuz. (pek tabi siz yoksanız biz)Bizim bedenimiz  bize ait , size sunmak için hazırlamıyoruz biz onu bir ömür.  Çoğu erkeğin kaldıramayacağı yükler altında nefes almaya çalışan, aşağılanan, yorulan,emziren,seven, arzulanan … kadınlarız biz.
    Bence bugünü kutlamak en çok erkeklere yakışır .  Gerçek bir erkeğe, kadınla el ele yürüyebilen ona saygı duyan , onun önce insan olduğunu unutmayan erkeğe düşer. Kadına kalkan ele, ona çözülen uçkura bizimle birlikte karşı koyabilen gerçek erkekler hepimizin kadınlar günü kutlu olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar