Ada... / Kadı ...

  Her şey geçer.
  Akıp gidene dokunabiliriz belki  ama sahip olamayız.
   O geçip giden bize şekil verir. Geçen giden akan o ‘’şey’’ döner dolaşır ben olur, sen olur, hatıra olur, acı olur, sabır olur, tecrübe olur, ömür olur.
  Bir adam birden fazla kadını üzer. Kadınlar üzülür, adamı bekler, adamı özler, adamı kıskanır, adamı isterler.  Adamı terk ederler; adam geçmiş olur. Geçerken kadınların kadınlığına değer ve hayat ileriye akar.
   Bir adam yenilir. Başlar, başlar hep başlar ama her defasında yenilir. Tırmandığı yokuşlarda hep yarı yoldan paldır küldür yuvarlanır. Yenilmenin içinde kaybolduğunu sandığı bir anda yenilmek ondan geçer. Korkularına değer, onları kışkırtır ama geçer ve hayat ileriye akar. Adam yola çıkar.
   Bir kadın içinin eksiğini fark eder. Tamamlanmak ister.Eksiği yanlışta doldurabilirim zanneder. Eksik dolmaz, yanlış ayağına dolanır. Kadın  sendeler, dengeyi kaybeder. Yanlış kadının dengesini alt üst ederek geçip gider bedeninden  ve hayat ileriye akar. Kadın yola çıkar.
    Başka bir adam korkar. Kendini kaybetmekten korkar. Başka bir kalbe karışmaktan korkar. Denemekten korkar. Uzaktan bakar ‘’o’’na. Dokunamaz, başlayamaz. Korkusunda sessiz ve yalnız kalır. Aşkı boyayabilecek o renk aşka benzeyebilme ihtimaliyle başlayamadan biter. Yalnızlığa değen o cesaretsizlik ‘’o’’nu  bırakıp geçer ve hayat ileriye akar. Adam yola çıkar.
     Bir kadın yaşamak ister. Hudutlardaki dikenli tellere takılmadan yaşamak ister. Görmediği, duymadığı o uzaktaki köye gitmek ister. Yaşayarak yaş almak ister. Bir otobüse binip bilmediği bir durakta inebilmek ister. Özgürlükle dans etmek ister. Bir evin salonuna sıkışmayan, altın alyanslarla boğulmayan bir özgürlükle yürümek ister. Yönünü kaybeden özgürlük kadının gözlerine değer. Tutsaklık kadını kör ederek geçip gider ve hayat hep ileriye akar.
    
      Bir kadın… Bir adam...Bir kadın...Bir adam… Bir kadın… Bir adam …
     Her şey  geçer. Herkesten geçer. Adamlar ve kadınlar birbirinden, nefretten, günahtan, yanlıştan, vahşetten ,şiddetten, şehvetten, güçten, bugünden, yarından, umuttan … geçer.
      Bir adam … Bir kadın … Bir adam … Bir kadın … Bir adam … Bir kadın …
      Bir kadın..
      Bir adam..
      Kadın…
       Adam …
          Kadı…
             Ada…
                 Ka..
                    A ..
                       K..

                         

Yorumlar

Popüler Yayınlar