HAYAL


Hayal etmek ve kaydetmek…
    İnsan hayallerini kaydetmeye başladığı zaman hayalleri hayal olmaktan çıkar mı? Onlara hedefler denebilir mi? ulaşılması için unutulmaması için kağıtlara elektronik dosyalara kaydedilen o hayaller hayal olmaktan çıkar da hayat olur mu?
                                           **** ************
Çok büyütüyorsun derler sıklıkla aşk acısı çeken, aldatılan, yorulan, sıkılan, ağlayan, üzülen,  düşmüş olan ve dizindeki kana üfleyen herkese diğerleri. Çok büyütüyorsun bunda ne var ki, tamam yeter ağlama alt tarafı düştün… Ama onlar bilmezler ki o dizindeki yaraya üfleyen açısını sakınmadan küçümsemeden yaşayanlar bir sabah kalkıp deniz kokusu martı sesi eşliğinde yapılan kahvaltıları da çok büyütürler;  kimsenin fark etmeden geçip gittiği trafikten yakındığı sıralarda o çimlerde oturup kitap okumayı da çok büyütürler ve onlar için çok büyük bir zevktir o an o sayfayı okurken gökyüzündeki beyaz pamuk bulutların eşliği de. Acıyı sıkıntıyı büyütmeyen o çok olgunlarımız vardır hani önemsemediklerini söylerler büyük bir gururla sakınmadan. Aynı umursamazlık pahalı oyuncakları ellerindeyken de yapışır dilerine bir türlü mutlu olamazlar ki zaten mutluluğu hayatın, hayalin anlamını çok düşünmediklerinden umursamadıklarından farkında olmadıkları ruhsuzluklarıyla övünerek dolaşırlar ömürlerinin yılları arasında değişen boşluklarıyla.
   Hayat başlı başına büyütülecek bir şey değil midir zaten çok büyük bir mucize sonucu gözle görülmeyen iki hücre can olmaz mı dokuz ay sonra. Hayat da en başından çok büyütülesi bir şeydir acısı da sevinci de hevesi de umudu da… Büyütmek lazım ağlayabilmek, gülebilmek ,heyecandan uyuyamamak ,yaşadım diyebilmek için hepsini gerektiği kadar yaşamalı ve büyük bir yaşamım oldu diyebilmeli büyüklüğü banka hesabındaki o rakamlardan çok uzak tutarak. Hayal etmeye devam etmeli her şeyin en başta sadece bir hayalden ibaret olduğunu unutmadan…    

Yorumlar

Popüler Yayınlar