TEKRAR

Her güzel filmin ardından,güzel bir şarkının ya da başarılı varsaydığın bir romanın o en son anından hemen sonra insanı içine daha iyisi yapılamaz duygusu yerleşir. En güzel söz henüz söylenmeyen demişse de şair sanki söylenecek her şey  söylenmiş gibi hissederiz. 
   Bu aslında küçük insan hayatlarımızda da sık sık tekrarlanır ,büyük mutlulukların ardından sanki daha mutlu olmazmışız gibi gelir kalbimize, çaresizliğin hangi hali yaşanıyor olursa olsun en halidir o. Daha çaresiz bir durumun vuku bulamayacağını düşünürüz. Saatlerce ağladığımız ya da sustuğumuz kederimiz kederin en demli halidir . 
    Oysa hep daha'sı vardır hayatın ve o yüzden aslında her duygu defalarca tekrar edilmeye mahkumdur , kederler birbirine benzemez her mutluluk başka bir renge bürür ruhu bu yüzden yoğun bir duygunun ardından tekrara düşme endişesi ile karışık bir yeni keşif yatar . Yeni yerlerimizi tanırız kalbimizdeki , belki yeni duvarlar öreriz ruhumuza belki affederiz bir şeyleri ,birilerini. Kederin adı keder kalsa da pişmanlık pişmanlık olarak salınsa da zihnimizde, başkadırlar ; o yüzden binlerce yıldır her insan kendi serüvenini yaşar . Başarılar da tıpkı evlerin mahremiyeti gibi gizlidir, ölüm acısı da, hayal kırıklığı da ...
    Bazen tekrarlar büyük öğrenme süreçlerinin tamamlanmasına neden olur . Sanki çoktan seçmeli bir sınavda son anda yanlış şıkkı işaretleyecekken vazgeçip doğruyu işaretlemenin hazzına benzer bir yanlıştan dönme ferahlığı bırakır ardında.'' Tam da yeniden ''diye başlayan cümleler'' iyi ki'' ve ya  ''neyse ki'' ile sonlanır.Alıştığın belki de beklediğin o hayal kırıklığının ardından nasıl da soğukkanlı olduğuna şaşırırsın. 
   Bir mevsim tekrar bitmeye hazırlanırken yeni bir dönem tekrar açılma gayretindeyken, ufak ufak fısıldar bir şeyler,birileri tekrara aldanma her gün yeniden doğar güneş ve her yeni gün yeni bir bilinmez taşır ömre ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar