TATLI RÜYALAR

Bilmediğin dilde şarkılar söyleniyor. Adına ‘’şahane’’ öyküler yazabileceğin bir kadın adını almışlar iliştirmişler oturduğun mekanın kapısına. Dik merdivenler çıkıyorsun bir kaç bardak biraya doğru. Birkaç bardak bira sen oluyor hikayen oluyor yolun oluyor. Takip ediyorsun köpükleri, köpükler seni gönlüne, zihnine, insanlığına, adamlığına, kadınlığına doğru kovalıyor.
  Her yudum bir soru her cevap biraz daha sen.
  Çalan telefona kadar ‘’sen’’ olabildiğin zamansızlıklar.

                   ******

  Kendini tamamlayamayan herkes- ki maalesef bu gideyim şu kitapçıya üç takside onlarca kişisel gelişim kitabı yükleneyim taksit taksit tamamlayayım yahuuu diyebileceğimiz bir konu değil, bir ömürlük mevzu - kendini başkasında tamamlamaya çalışıyor . Bu durumun en büyük kazığını da maalesef aşklı meşkli mevzular yiyor. Sonra gelsin kadınları anlamak zorlar , gitsin bu adamlar ne kadar da sığlar ….
      Aslında olay basit . 
Gerçekten .
      Hayatındaki kimse hiçbir şey ya da durum seni tamamlayan şeyler değiller.
      Yani mesela mahallenin en güzel kadını ile çıktığında senin aşk halin tamamlanmış olmuyor. Tıpkı o meşhur markadan aldığın sütyenin kadınlığına fayda etmemesi gibi.
   En çıplak kaldığın en insan haline yaklaşabildiğin anda tamamlanmaya başlıyor içindeki onlarca farklı hal. O zaman geldiğinde yeterince soyunabildiğinde , başka şeylerle süslemene ya da süslenmene gerek kalmıyor zaten. Hayatı da insanları da en saf haliyle anlamaya yaklaşabiliyorsun. -Anlamak büyük iddia , anlayabilmek mümkün mü emin değilim hala -
    Kendine dokunabildiğin an karşındakini de gerçekten tanımaya başlıyorsun.
 Arkadaşının kendisini görebildiğinde, yani onu senin arkadaşın yapan halini değil onu kendi yapan halini tanımaya başladığında , benim arkadaşım bunu yapmalı iç güdüsünden kurtulup o böyle yapar demeye başladığın anda ayıyor zihnin yaşadığın şeyin isimsiz, kalıpsız, desensiz paketsiz ,çok gerçek ve kıymetli olduğuna.
     Ya da bir adamın elini tutuyorsun mesela uğruna ohoo ne aşklar ne masallar . Karşılıklı anlaşamamalar üzerine edilen kavgalar, başkalarının doğru kabul ettikleri üzerinden değerlendirmeler. Ne kadar güzel; tutmuşsun elini aşkın, koçacaksın parklara bahçelere içinden geldiğince konuşacaksın, soracaksın .. Tamam sevişeceksin elbette . Ama hayvani güdülerinle değil yani hayatına aldığın adamın  ya da kadının varlığı, yokluğu ,memesi,pipisi , ses tonu neyse artık rahatsızlığın yüreklice söyleyeceksin, birlikte çözersiniz. Tartışmaktan korkmanın anlamı yok ki.. İnsanlar sahiden konuşa konuşa .. Üstünü örtüp hiç sorun yokmuş gibi pembe dizi aşıkları rolü  yapmanın faydası yok . Ondan sonra kaybetme kaygıları, ilişkideki güç savaşları …
        Kaybetmek, silip atmak, hep sevilmek, çok sevilmek, terk etmek , terk edilmek  bütün bu tık peşindeki uyduruk haber sitesi başlığı benzeri kaygılara lüzum kalmayacak sonunda bana inanırsan.
          He bütün bunlar mükemmelin anahtarı mı, tabi ki hayır, gidebilir ,aldatabilir , sen daha çok sevmiş olabilirsin ama eğer tüm bunlar oluyorsa ne yaparsan yap kendini ne kadar kandırırsan kandır gerçek olmayan bir şeyin içinde debeleniyorsundur.
      ‘’Gerçekle’’ , ‘’mana ile ‘’ benim işim olmaz diyorsan, yapacak bir şey yok sana

 
  TATLI RÜYALAR






Yorumlar

Popüler Yayınlar