İÇ SES - 4

Gün geçmesin ki insan soyu olarak ardı arkası kesilmeyen aptallıklarımıza şaşırıp kalmayayım ..
Kendimizi her şeyin sahibi sanalıberi zaten saçmalamaların, zalimliklerin önünü alamıyoruz. Kendimizi doğaya koyveremediğimiz için eşsiz uyum içindeki düzende ayrık otlarıyız .
  Kadın ve erkek cinsi olarak bir de birbirimizi anlama çabasıdır ki oh yeme yanında yat ! Daha mevzuyu genelleyip ‘’insan ‘’ deyip adını koyup içinden çıkamamışken bir de ikiye ayırıp bu iki tür arasındaki dengeler ,çekişmeler, sevmeler, sevişmeler üzerine kafa yormaya çalışıyoruz. Hayır bir de işe yarasa , yani mesela bazı kafalı (!) kimseler televizyonu buluyorlar üzerine biri bişey ekliyor biri bişey daha derken koca televizyon hooop cebe giriyor bir gelişme var sonuçta. Bu kadın erkek meselesinde o da yok . Anamda ananemde ben de oturup aynı mevzu üzerinde konuşup ‘’dertlenebiliyoruz’’ .
   Ama yiğidi öldür hakkını ver demişler bizim nesil biraz geliştirdi bu işleri ,komple ortadan kaldırabiliriz, yani o kadar çok kendimizi sevmeyi öğrendik ki başkasını sevmeye sıra gelemiyor,bu da ayrı bir konu tabi . 
Ama yine de bir klişeler zinciri şeklinde herkes yalnızlıktan şikayetçi ama kimse kişisel sınırlarına girilmesine tahammül edemiyor.. Bir de bunun üstüne günümüzün önlenemez hastalığı modern kibarlığı ekle ohhhh haydi bakalım dünyanın en klişe durumu üzerinden derin stratejiler, mesailer, kar zarar tabloları … Yahu insan kendini ve dünyayı tanımaya bir ömür verirken nasıl başkasını da tanıyacak da onun hareketlerinin ardındaki fikri bulacak da ona göre bir tavır sergileyecek ….Açık olsana be insan . Ya ama olur mu gizemli oynamak lazım ! falan , öyle çok konuşmamak , anlatmamak  gerekir.Kuralları iyi bilmek lazım , konuşma aralıkları çok ciddi kıstaslarla belirlenecek sevgi belli edilmeyecek asla kıskanma reaksiyonları verilmeyecek sonuçta modern dünya !! Tabi öncesinde ilgilendi mi, hoşlandı mı ,ay ne demek istedi ,yok yok sıradan bir ilgi, aman hemen kaptırmamak lazım , bak oğlum çok yüz verme gelir eve postu serer şeklinde akıl öğretileri , ya kızım daha neler ya tabi ki istediğinle gezersin o kim ki şeklinde özgürlük nidaları ve şimdi aklıma gelmeyen  bir sürü saçma şey .
 Peki tüm bunlar neden ?
Çünkü insan dediğimiz canlı türüne rahat  batıyor , yahu rahat olsana tamam anladık öyle dağlar delinip su getirilmeyecek bu çağda , kimse kimsenin ardından yıllarca beklemeyecek ama be insanevladı yapacağın alt tarafı birbirini seveceksin işte, nedir yani olayı allayıp pullamaya değer şey , nedir bu entirika ihtiyacı . Yenmek yenilmek üzerine hesap yaparak yaşayıp sonra da hesapsız aşklara özenmeyeceksin . Ya kabul edeceksin ben en çok beni seviyorum oh çok tatlı kendimle uyumak diye ya da biraz akıllı olacaksın . Açık olacaksın samimi olacaksın hiç öyle oyunlara bilmem nelere girmeyeceksin. Yani aptallaşmayacaksın tatlım benim .

  Değil mi ama yani ?

Yorumlar

Popüler Yayınlar