MÜMKÜN MÜ

   Sonsuz ayrılığın olduğu bu dünyada kimseye küsülmeyeceğini anlamak …
   Anlayabilmek…
  Kimseye kızmamaya, kimseden gitmemeye gayret etmek.
  Bunca kötülüğe ve bunca kötüye rağmen başarabilir miyiz?
                       
   *********
 Bir şiirden ,bir resimden, bir film karesinden geçirebilelim hüzünlerimizi diye çaba içindeki iyiler sırtından vurulurken,onların ölümlerini ve bu vahşetin müsebbiplerini kutsayan insanlar ! sokaklarda bağıra çağıra kötülük kusarken üstümüze, ellerinde insanlığın ölüm fermanını yazdıkları pankartları gururla taşırlarken  mümkün mü kimsenin kalbini kırmamaya çalışmak ?
     Mümkün mü çocukken paylaştığımız pamuk şekerleri ile yürüyebilmek sokaklar boyu ?
     Küçük telefonlarımızla an’ımıza girebilen o haberlerin hepsi biraz daha tüketirken umudumuzu, radyodan bir şarkı tutmak mümkün mü hala ?
   Sokaklarında insanların göz göre göre öldürüldüğü bir şehrin vapurlarında hala aşka  katık edebilir miyiz simidimizi?
    Yıllarca; aşkı  öğrenemeden toprak olmuş onca çocuğun acısı kavurmuşken anaları biz aşka öpüşebilir miyiz bütün kırmızımızla ?
 Sokaklarda kapkara gözlü yalın ayaklı esmer çocukların ellerindeki bir kolu kopmuş eski bir oyuncak bebeğin hüznünde kavrulurken kalbimiz, doğacak olan canımıza mavi beyaz sevinçler örebilirmek mümkün mü ?
      Toprağın üç bir yanında dünyanın en güzel mavisi salınırken, denizi hiç göremeden büyüyenlerin hatta ölenlerin olduğunu bile bile dala bilecek miyiz bir ağustos akşamı yakamozlara doğru ?
   
         İnsanlıktan,sevmekten,çiceklerden , yemek tariflerinden, aşk filmlerinden , şekerli tatil anılarından, hayata dair küçük hayal kırıklıklarından, kaçırdığımız otobüsten, beğenmediğimiz albümden , kaybettiğimiz kolyeden, İstanbul’dan , Ankara’dan , Ada’dan , Antalya’nın yağmurundan ,Müzeyyen Abla’dan , rakıdan,mezeden , salatanın koruğundan , hayallerden ; yaşamdan bahsedebilmek mümkün mü ?
            İnsansoyundan ve yaşıyor olmaktan utanmadan tüm ruhunla yaşayabilmek mümkün mü ?
            Kimseden geçmeden , kimseye küsmeden yaşamak mümkün olacak mı ?





           

    

Yorumlar

Popüler Yayınlar